Stojkić: Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija

Zrinjski savladao Sarajevo

Stojkić: Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija

M. Maksimović

Pero Stojkić je i jučer predvodio tim Zrinjskog, ovog puta do trijumfa nad Sarajevom, sedmog domaćeg u nizu i trijumfa koji je Plemiće ostavio na ugodnih plus šest u odnosu na prvog pratioca.

Stojkić je zadovoljan igrom na derbiju 13. kola, kao i rezultatom, odnosno trenutnim stanjem na tabeli.

“Sve se odvija prema planu, igramo dobro, imamo atmosferu i samopouzdanje i što je najvažnije solidnu bodovnu zalihu za nastavak sezone. Zadovoljni smo, ali i dalje tražimo način da budemo bolji i da povećamo naš učinak“, rekao je Stojkić za SportSport.ba.

Sarajevo je na prethodna četiri gostovanja Pod Bijelim brijegom ostalo neporaženo, dok je jučer Zrinjski potpuno zasluženo došao do trijumfa.

“Imali smo taj neugodan niz, ali se to tokom jučerašnje utakimice nije osjećalo. Od početka smo imali dominaciju, stvarali smo prilike i s malo sreće mogli smo ostvariti i uvjerljiviji trijumf“, smatra Stojkić.

Pred Zrinjskim je još jedna važna utakmica – gradski derbi protiv Veleža u osmini finala Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U prvom susretu smo napravili dobar posao i ostvarili prednost koja garantuje miran revanš. Nastojat ćemo pobijediti i u Vrapčićima“, rekao je na kraju kapiten Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi