Stojkić slomio bunker Krupe u Mostaru

Pobjeda Plemića

Stojkić slomio bunker Krupe u Mostaru

SportSport.ba

Zrinjski je u 4. kolu Premijer lige ugostio Krupu, a na kraju su Plemići slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Teže, nego su možda neki mislili, Plemići su došli do bodova protiv neugodne ekipe Krupe.

Srećom po timove i navijače, danas je Mostar nakon dugo vremena okupala i kiša, te stvorila sjajne uslove za igru. Sve je bilo spremno da prisustvujemo odličnoj utakmici pod Bijelim Brijegom, no na kraju, susret će ostati upamćen po odličnom golu Stojkića koji je i odlučio pobjednika, no krenimo redom.

Prvo poluvrijeme utakmice pod Bijelim Brijegom nije moglo zadovoljiti negdje oko 3000 navijača koji su odlučili provesti subotnju večer uz nogomet. Unatoč sjajnim uvjetima za igru, temperaturi od oko 25c, igraci obje momčadi a posebno domaćin, ostali su dužni publici. Većih uzbuđenja nije bilo, a od viđenog možemo izdvojiti situaciju pred golom Zrinjskog, kada su obrambeni igrači domaćina, u nesporazumu s vratarom Bandićem umalo Krupu darivali golom, no Laštro je bio najprisebniji i otklonio opasnost.

U 29.minuti, Todorović, koji je bio daleko najdopadljiviji igrač Zrinjskog u prvom dijelu, sjajno šutira s nekih 20ak metara, no lopta odlazi malo preko gola. Tri minute kasnije, Bilbija je ljevicom potegao sa skoro istog mjesta, no Fejzić krajnim naporom i sjajnom reakcijom loptu izbija u korner. U 34.minuto vidjeli smo spornu situaciju pred golom Zrinjskog, kada u kaznenom prostoru pao Kojić, a klupa gostiju je sugerirala da je bio oboren od domaće obrane, no sudac Mujić ostao je nijem.

U 38.minuti Maskimović je zaprijetio s nekih 30ak metara, lopta se nezgodno odbila pred Bandićem koji ju je uz probleme ipak uspio smiriti. Pred sam kraj poluvremena, Todorović je nakon nesmotrenosti desnog gostiju imao prigodu da uposli nekog od napadača, no, odlična i organizirana obrana gostiju je riješila i ovaj problem, pa se na odmor otišlo s nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je malo konkretniju igru Zrinjskog koja je konacno urodila plodom. Igrao se 57.min, kapetan Zrinjskog Stojkić povukao je po lijevoj strani i kada su svi očelivali centaršut, svojom slabijom, desnom nogom sjajno opalio i pogodio suprotni kut najboljeg pojedinca gostiju, vratara Fejzića. Otvorila se Krupa nakon primljenog gola, no na kraju je Zrinjski mogao postići još koji gol, no šuteve Stojkića i Jovića sjajno je obranio već spomenuti Fejzić. Valja spomenuti da se Krupa sjajno i organizirano branila, no trenutak inspiracije domaćeg kapetana, ostavio je bodove u Mostaru.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Zrinjski - Krupa 1:0

Zrinjski: Bandić, Galić, Jović, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Fejzić, Maksimović, Makitan, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Palić, Vukotić, Savić, Aleksić, Barić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi