Stokić eurogolom donio Borcu bod protiv Čelika

Remi na Bilinom polju

Stokić eurogolom donio Borcu bod protiv Čelika

Čelik i Borac su u neuobičajenom terminu za Premijer ligu Bosne i Hercegovine danas odigrali prvi susret 19. kola, koji je završen remijem (1:1).

Utakmicu bolje otvara Čelik, koji već u 16. minuti stiže do vodstva od 1:0. Mahir Karić je po desnoj strani napravio odličan solo prodor i uposlio Vernesa Selimovića, koji pogađa za vodstvo domaćih.

Taj rezultat je bio aktuelan sve do 40. minute, kada je viđen i najljepši potez utakmice. Joco Stokić je sa tridesetak metara fantastično pogodio iz slobodnog udarca i poravnao na 1:1. Bio je to sedmi pogodak u ovoj sezoni Premijer lige za napadača Borca.

Slično kao i u prvom, početak drugog poluvremena u potpunosti pripada Čeliku koji je već u 49. minuti mogao povesti. Alen Dedić je napravio slalom kroz odbranu Borca a potom je (nepropisno) zaustavljen. Ipak, Elvis Mujić se nije oglasio. Uslijedili su protesti, ali oni nisu urodili plodom.

Čelik je napadao, ponajviše preko agilnih Dedića i Selimovića, ali su dvije najbolje šanse do kraja utakmice imali gosti. Prvo je u 79. minuti Žeravica imao sjajnu priliku, kada je njegov udarac završio tik pored stative, da bi šansa utakmice viđena tri minute kasnije.

Joco Stokić je imao priliku postati apsolutni heroj ove utakmice, ali je njegov udarac odsjeo na prečki već savladanog Adilovića. Do kraja su domaći pokušali doći do pobjede preko Zeca, ali je ostalo 1:1.

Premijer liga, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik - Borac 1:1 (Selimović 16' - Stokić 40')

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.