Stokić: Nakon kiksa u Bugojnu moramo dobiti Rudar

Sloga dočekuje Rudar

Stokić: Nakon kiksa u Bugojnu moramo dobiti Rudar

Piše: A. Beganović
U okviru 11. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između ostalog će snage odmjeriti Sloga i Rudar.

Biće to jedan od derbija ovog kola, a trenutno drugoplasirana Sloga nakon "kiksa" u Bugojnu mora tražiti novu "tricu".

Svjesni su toga i u klubu iz Simin Hana, a iskusni napadač Joco Stokić uvjeren je da on i njegovi saigrači mogu odbradovati navijače.

"Očekivali smo pobjedu u Bugojnu jer naš cilj je poznat, to je ulazak u društvo najboljih. No, nismo uspjeli slaviti i nakon tog kiksa trebaju nam tri boda", govori Stokić i dodaje:

"Rudar je kvalitetna ekipa i možda bi nam bilo bolje da nam u goste dolazi neko slabiji, no šta je tu je. Spremamo se za Rudar, uigravamo neke varijante i od prve minute ćemo dati sve od sebe kako bismo obradovali navijače. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa u ligi i da ćemo na kraju to i pokazati".

U dosadašnjoj karijeri Stokić je branio boje nekoliko premijerligaških ekipa, no ističe da su u Simin Hanu ako ne bolji, onda ništa slabiji uslovi za rad.

"U Simin Hanu imamo sjajne uslove za rad, profesionalizam se osjeti na svakom koraku. Doista je sve na vrhunskom nivou i uvjeren sam da će sve to na kraju dati rezultat. Liga je kvalitetna i zanimljiva, čak mislim da je najkvalitetnija do sada i do kraja prvenstva će sigurno biti još mnogo dobrih susreta", zaključio je iskusni napadač.

 


Prva liga FBiH