Stolac i Tomislavgrad ubjedljivi, prvi bod za Šujicu

Druga liga Jug, 3. kolo

Stolac i Tomislavgrad ubjedljivi, prvi bod za Šujicu

E. Škorić

U subotu su odigrane tri utakmice trećeg kola Druge lige Jug. 

Izuzetno raspoloženi bili su strijelci u Stocu i Tomislavgradu. Stolac je s 4:0 deklasirao Višiće. 

Bila je to prva pobjeda za domaće, odnosno drugi poraz za goste.  Po dva gola za Stočane postigli su Zubonja Radenko i Raguž Marko, po jedan u oba poluvremena.

Tomislavgrad je pred svojim navijačima poprilično lako savladao Blagaj. Baćak je u 43. minuti s penala doveo domaeć u vodstvo, zatim je Jašarević postigao autogol u 54. minuti za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Jurič u 64. minuti. 

Šujica je osvojila prvi bod, odigravši 3:3 protiv Kupresa. Marin Perković je bio dvostruki strijelac za domaće, a u strijelce se upisao i Ante Radoš. Čaluk je postigao dva gola za goste, uz jedan Redžovića.

Druga liga Jug, 3. kolo:
Stolac - Višići 4:0 (Radenko 23, 66, Marko 43, 67)
Tomislavgrad - Blagaj 3:0 (Baćak 43 - penal, Jašarević 54 - ag, Jurič 64)
Šujica - Kupres 3:3 (Perković 51, 69, Radoš 36/ Redžović 24, Čaluk 12, 13)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti