Štrajk igrača sa strane na Bilinom polju

Situacija u Čeliku nikada nije bila gora

Štrajk igrača sa strane na Bilinom polju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju u okviru nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH dočekati ekipu Travnika. Zeničani su u zimskom prelaznom roku zadržali kostur ekipe, ali osim Aldina Džidića u klub nije stiglo nijedno pojačanje.

Uposlenici kluba s Bilinog polja kažu da situacija u i oko kluba nikada nije bila gora, a danas je kulminirala nezadovoljstvom igrača sa strane. Zbog kašnjenja plata, a posebno kirija i hranarina, sedam igrača sa strane, tačnije onih koji nisu iz Zenice, (Bukvić, G. Popović, Kojić, Kazazić, Pezer, Bajraktarević i Selimović) danas se nisu pojavili na treningu.

Kako saznajemo oni se nalaze kod kuće, te će večeras ponovo doći u Zenicu, kako bi pokušali razgovorom s v.d. direktorom iznaći izlaz iz ove situacije.

Kontaktirali smo i v.d. direktora kluba Adnana Nuhagića, kojeg je naš poziv iznenadio, te nije bio previše rječit.

"Sve će biti u redu, igrači će sutra biti na treningu i biće u kombinaciji za utakmicu protiv Travnika. Svugdje je teška situacija, trudimo se da ovo prevaziđemo i nadam se da će se igrači vratiti svojim obavezama", kazao je za SportSport.ba Nuhagić.

Na današnjem treningu prisustvovalo je 17 igrača, od toga su bila dva juniora (T.Adilović i Heco), te desni bočni Ajan, koji se navodno nalazi na probi. Zanimljivo da zbog izostanka Bukvića, te povrede trećeg golmana Vehabovića, danas je na gol stao i trener golmana Nijaz Hrustanović, kako bi na skraćenom terenu, igrači mogli odigrati na dva gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija u Čeliku nikada nije bila gora, jer se niko ne želi prihvatiti vođenja kluba pod velikim dugovima, za subotu su najavljeni i mirni protesti navijača i simpatizera Čelika, koji ne žele da se ugasi ponos svih Zeničana. Sve u svemu u narednom periodu za Čelik možda dolaze i dani odluke, da li će se prihvatiti novi statut, te uz pomoć Grada krenuti sa rješavanjem duga ili će klub još malo "disati", do kraja sezone, a onda zbog nepotpisivanja reprograma duga i velikih dugova preseliti u najniži rang takmičenja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti