Strijelci veoma efikasni, Sloga najubljedljivija

Druga liga Federacije grupa Jug

Strijelci veoma efikasni, Sloga najubljedljivija

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Jug igrani su susreti 2.kola, a strijelci su bili veoma raspoloženi s obzirom da je u osam utakmica postignuto čak 26 pogodaka, nešto više od tri po meču.  

Jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta, ekipa Posušja u gostima je savladala Cim sa 2:0, a istim rezultatom Tomislav je u gostima savladao Mladost.


Lider nakon dva gola ekipa Klisa iz Buturović Polja slavila je sa 3:0 na gostovanju kod Gruda, dok je najviše pogodaka u ovom kolu viđeno u duelu Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja i Rame, a domaći su slavili sa visokih 6:0 uz het trick Alena Jusufbašića, te Kupresa i Troglava u kojem su Livnjaci slavili sa 4:2.


U veoma zanimljivoj i efikasnoj utakmici prošlosezonski šampion Igman iz Konjica u Ljubuškom je savladao domaću Slogu sa 3:2, dok su Branitelj i Turbina sa po 1:0 u gostima savladali Brotnja, odnosno Kamešnicu.


Nakon dva odigrana kola po šest bodova imaju Klis, Posušje, Troglav 1918, Igman i Turbina, dok su bez bodova Rama, Grude, Cim, Mladost i Sloga Ljubuški. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije