Stručni štab Čelika napustila dvojica trenera

Nakon pobjede nad Olimpicom

Stručni štab Čelika napustila dvojica trenera

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na stadionu Bilino polje nakon 12 utakmica bez pobjede prekinuli crni niz trijumfom nad Olimpicom i tako prepustilii začelje ekipi iz Sarajeva.

Novi šef struke Nedim Jusufbegović je debitovao pobjedom,a do kraja prvog dijela prvenstva Zeničani će još gostovati Širokom Brijegu i Željezničaru, dok će na Bilinom polju dočekati Slobodu.

Iako su jučer imali napokon razloga za slavlje, ipak nakon utakmice svoju ostavku na mjestu pomoćnika dala su dvojica trenera u stručnom štabu. 

Admir Kozlić i Nedim Šišić na klupu su stigli zajedno s Ivom Ištukom, a s obzirom na to da zajedno s ovim trenerom nisu uspjeli da probude ekipu, ostali su novom treneru da prenesu utiske o ekipi i da klub nađe drugo rješenje kada su u pitanju pomoćnici.

Kozlić je 31-godišnji Zeničanin, a svoj rodni grad je napustio prije 10-tak godina, kada je otišao na školovanje u Austriju. Nakon što je završio fakultet za sport u Grazu, uslijedio je magistarski rad, da bi ove godine doktorirao na temu Tehničko-taktička usporedba najboljih nogometnih liga, te analiza austrijske Bundeslige. Radio je u austrijskim klubovima Kapfenbergu i Sturmu, te mladoj reprezentaciji Austrije. Prije dvije godine vratio se u BiH, gdje je na poziv predsjednika Nijaza Gracića došao u Olimpic, a s klubom iz Sarajeva osvojio je Kup BiH. Njegova specijalnost je video analiza, te skauting, tako da trenutno radi i za jednu austrijsku ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi pomoćnik Nedim Šišić, koji je bio zadužen za kondicionu pripremu igrača ujedno je aktuelni trener košarkašicama Čelika, višestrukim prvakinjama BiH. Prošle godine je zajedno s dvojicom kondicionih trenera iz Splita boravio u Milanu, gdje je bio zadužen da reprezentativca Hrvatske i igrača Intera Ivana Perišića spremi za finiš sezone.

Biće zanimljivo vidjeti koga će Nedim Jusufbegović izabrati za svoje nove pomoćnike, jer sada trenutno u stručnom štabu ima jedino trenera golmana Almira Tolju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi