Stručni štab zadovoljan onime što su nogometaši pokazali

Kadetska reprezentacija BiH završila okupljanje u Zenici

Stručni štab zadovoljan onime što su nogometaši pokazali

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH u ponedjeljak se okupila u Trening centru u Zenici, gdje je odradila ukupno četiri treninga u tri provedena dana. Stručni štab na čelu sa selektorom Sakibom Malkočevićem, te njegovim pomoćnicima Damjanom Ratkovićem, Adinom Mulaosmanovićem i Nenadom Džidićem zadovoljan je odrađenim što su mladi nogometaši pokazali u Zenici.

Nema mnogo vremena do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor je toga svjestan. Realnost svih naših omladinskih selekcija, uzimajući u obzir uslove, broj okupljanja i pripremnih utakmica je taj Elitni krug kvalifikacija. Sakibu Malkočeviću i njegovom stručnom štabu uspjelo je da dva puta uzastopno odu na Evropsko prvenstvo što je rezultat koji će rijetko ko ponoviti.

Nova generacija nogometaša nema mnogo vremena za pripreme, ali dobra stvar za naredne generacije je što od ove godine ima zajednička liga u pionirskoj konkurenciji, tako da će biti lakše i stručnom štabu u narednim godinama kada je u pitanju selekcija i priprema igrača.

Kadetska reprezentacija narednog mjeseca ima dvije prijateljske utakmice dogovorene s Azerbejdžanom u Trening centru u Zenici, dok za septembar postoji mogućnost da odigraju dvomeč i sa selekcijom Francuske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi