Subašić donio Olimpicu čitav plijen iz Viteza

Vukovi slavili

Subašić donio Olimpicu čitav plijen iz Viteza

E. Škorić, foto: Mahir Sarajlić

Nakon teškog poraza od Željezničara, nogometaši Olimpica uspjeli su se opraviti i u Vitezu ostvariti važnu pobjedu.

Najmlađi sarajevski premijerligaš je u prvom kolu na Otoci razbijen od Željezničara (0:3), no momčad koju vodi Mirza Varešanović izdigla se u posljednjih sedam dana, te je savladala Vitez, koji je po prvi put premijerligašku utakmicu igrao pred svojim navijačima.

Olimpic je jedini gol postigao u 11. minuti. Nakon kornera s desne strane, Muhamed Subašić je zatresao mrežu Vitežana, koji su nakon očajnih rezultata u pripremnom periodu loše otvorili sezonu u Premijer ligi.

Vitez je u prvom kolu odigrao 0:0 u Zenici s Čelikom, te nastavlja sa slabom realizacijom. Imali su izabranici Husnije Arapovića dobrih šansu u prvom dijelu, ali je Oštraković bio na nivou.

Mogao je Brković u 65. okončati dileme oko pobjednika, no spetljao se i nije do kraj ispratio akciju. Na drugoj strani Vidović je uradio sjajan posao, ali nije pronašao put do mreže Oštrakovića.

Vitez - Olimpic 0:1 (Subašić 12)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Živković, Jurić, Jurčević, Livaja, Petrović, Miloš, Imamović, Vidović, Kapetan, Hećo, Smriko.

Olimpic: Oštraković, Meraković, Regoje, Brković, Smajić, Bogičević, Čomor, Subašić, Gligorov, Souza, Gojak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.