Subić: Pobjedom sačuvati priključak sa vodećim timovima

Banjolučani optimisti pred dolazak Slobode

Subić: Pobjedom sačuvati priključak sa vodećim timovima

M. Šljivak

Borac šest utakmica ne zna za poraz u Premijer ligi, a ovu seriju banjolučki sastav želi da nastavi i u nedjelju protiv starog rivala Slobode.

 Na ruku domaćem timu ide i slaba forma tuzlanskog sastava, ali bez obzira na to trener Marinović koristi svaku priliku kako bi svojim igračima ukazao na kvalitet protivnika.

"Slobodi ne ide u zadnje vrijeme, ali to ne znači da su oni bez  kvaliteta. Ne smijemo ih podcijeniti, jer oni su dobra ekipa. Moramo na terenu da izborimo pobjedu. Imamo tu seriju dobrih rezultata koju je pokvarilo oduzimanje tri boda, ali trudićemo se da te bodove što prije nadoknadimo", kazao je trener Vinko Marinović.

U tim se sigurno vraćaju Grujić i Kostić koji  zbog povreda nisu igrali u Vitezu, a tu je i oporavljeni Pilipović. Marinović neće moći da računa na Uglješu Radinovića koji je u prošlom kolu zaradio crveni karton.

"Ovo je za nas ključna utakmica u nastojanju da ponovo pokušamo izboriti mjesto koje vodi na međunarodnu scenu. Ako pobijedimo Slobodu sačuvaćemo priključak sa vodećim timovima, a to je za nas najvažnije. Od prvog minuta goste moramo napasti i konstantnim pritiskom primorati ih na greške. Kvalitet je na našoj strani, a uz sve to i igramo pred domaćom publikom", rekao je vezista Aleksandar Subić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.