Suci aktivni i u pauzi

Suci aktivni i u pauzi

A. Beganović

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS) prvenstvenu pauzu provelo je radno. Vikend za nama iskoristili su za održavanje Skupštine i jačanje veza sa drugim udruženjima u cilju bolje saradnje sudaca na terenima širom BiH.

Na Trećoj izvještajnoj skupštini UFSIKS jednoglasno su usvojeni izvještaji o radu Upravnog odbora i njegovih komisija u 2014. godini, kojim predsjedava Ibrahim Hasanbegović, član Komiteta za suce i suđenje NS/FS BiH. 

Istaknut je napredak u radu sa sucima, posebno akcentirajući porast broja mladih i ženskih sudaca. Uspješno provedeno podmlađivanje sudaca na svim nivoima. Također, zbog izuzetnih napora Udruženja na edukacijskom planu konstatovana je i primjetna pozitivna reakcija javnosti i sportskih radnika na rad sudaca u cijeloj državi, a posebno na terenima u Kantonu Sarajevo.

Nogometna selekcija Udruge sudaca Zapadnohercegovačke županije u subotu je gostovala  na pomoćnom igralištu stadiona Grbavica gdje su sa predstavnicima UFSIKS odigrali prijateljski susret bez pogodaka. Inače, riječ je o kontinuiranim aktivnostima koje UFSIKS provodi u cilju njegovanja prijateljskih odnosa sa ostalim udruženjima sudaca širom BiH. Cilj je i uspostava zajedničke saradnje na unaprjeđenju suđenja na našim terenima.

Pored navedenih vanrednih aktivnosti UFSIKS redovno organizira i sedmične edukacijske sastanke i fitnes treninge za svoje članove i to dva puta sedmično tokom trajanja sezone, a u pauzama po 4 puta, kako bi ispratili moderne trendove po pitanju kondicijske pripremljenosti sudaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti