Sudije iz BiH sude utakmice UEFA Evropske lige

Čast za bh. arbitre

Sudije iz BiH sude utakmice UEFA Evropske lige

Utakmice prvog kruga kvalifikacija UEFA Evropske lige sudit će i arbitri iz Bosne i Hercegovine. 

Glavni sudija na utakmici u Norveškoj između Odda i Ballymena bit će Edin Jakupović s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem, Damirom Lazićem, dok će četvrti sudac biti Admir Šehović. 

Irfan Peljto će dijeliti pravdu na Islandu, u revanš meču koji će 6. jula odigrati Reykjavik i SJK. Njemu će pomagati Amer Macić i Davor Beljo, a četvrti sudac na ovom susretu će biti Haris Kaljanac. 

Čast da bude posmatrač suđenja u Gruziji na meču Chikhure i Altacha pripala je Elmiru Pilavu, a istu odgovornost imat će i Rusmir Mrković u Armeniji, gdje će snage odmjeriti Shirak i slovenačka Gorica. Treba također istaći da će delegat u meču Dinamo Batumija i Jagiellonije biti Haris Gvozden. 

Sve utakmice, izuzev one u kojoj sudi Peljto, su na rasporedu u četvrtak 29. juna. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi