"Sudije iz Premijer lige ili napuštamo takmičenje"

NK Iskra izdao saopštenje

"Sudije iz Premijer lige ili napuštamo takmičenje"

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre trenutni lider Druge lige Federacije grupa Zapad u subotu će na veoma neugodno gostovanje Krajišniku iz Velike Kladuše.

Bugojanci sa Krajinom iz Cazina biju veliku bitku za osvajanje prvog mjesta, ali nakon što je jutros u klub dostavljeno da će pravdu na subotnjem susretu u Velikoj Kladuši  dijeliti glavni sudija Adnan Kasupović iz Bihaća, te njegovi pomoćnici Hasan Nanić iz Bužima i Edin Zjakić iz Bihaća, održana je vanredna sjednica UO-a kluba sa Jaklića. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

- Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora NK „Iskra“ Bugojno održanoj dana 19.5.2016.godine (četvrtak) donesen je zaključak da se zbog regularnosti takmičenja zahtjreva da u posljednja 2 (dva) kola utakmice NK „Iskra“ Bugojno i FK „Krajina „ Cazin, radi regularnosti takmičenja sude sudije sa BHT Premijer lige BiH, koje su slobodne s obzirom da im je sezona završena.

U protivnom NK „Iskra“ Bugojno će napustiti dalje takmičenje u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Očito da je delegiranjem na ova dva susreta ekipama NK „Iskra“ Bugojno i FK „Krajina“ Cazin je tendeciozno i želi da se favorizuje FK „Krajina“ Cazin, a sve pod patronatom podpredsjednika NS FBiH gospodina Irfana Durića i njegove produžene ruke komesara za suđenje gospodina Adnana Dupanovića .

Za sve ove navode imamo snimke sa utakmica na kojima je dotična gospoda sudila i koje ćemo prezentirati javnosti.

Smatramo da će te sagledati cjelokupnu situaciju i poduzeti potrebno u što kraćem roku, pružiti ruku podrške a ne suprotno, stoji u saopštenju NK Iskra Bugojno koji je potpisao predsjednik UO-a  Nedžad Šečić.

Iz Iskre su svoj zahtjev poslali na adresu N/FS BiH, NS Federacije BiH, Generalnog sekretara NS FBiH, predsjednika NS SBK/KSB, Komisiju za takmičenje i Komisiju za sudije i suđenje Druge lige FBiH grupa Zapad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi