Sudijske odluke koje su obilježile prvi dio Premijer lige

Komitet za suđenje nema milosti

Sudijske odluke koje su obilježile prvi dio Premijer lige

A. Beganović

Nakon završetka prvog dijela premijerligaške sezone u bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti često se vodi rasprava u kojoj su u glavnim ulogama fudbalske sudije.

Spuštena je zavjesa na prvi dio premijerligaške sezone, a posljednje 18. kolo obilježilo je loše suđenje Dragana Skakića na derbi susretu između Širokog Brijega i Sarajeva zbog kojeg je suspendovan na osam susreta.

Osim Skakića tokom sezone supendovano je još nekoliko sudija, no kada se analizira svih osamnaest kola može se reći da je suđenje na premijerligaškim terenima zadovoljavajuće.

Istina, sudijske greške postoje, kao što postoje i u svakom nacionalnom takmičenju, ali u odnosu na neka ne tako davna vremena, suđenje u Premijer ligi je mnogo bolje.

Svakako da velike pohvale za to zaslužuje Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, odnosno njegovi organi nadležni za suđenje i sudijska pitanja. Komitet za suđenje svoj posao obavlja na krajnje korektan način i one sudije koje naprave greške budu i kažnjene.

Rekorder je Mirza Tičić koji je kažnjen sa deset susreta nedelegiranja, a u prilogu koji vam donosimo možete vidjeti imena svih sudija koja su se našla na "udaru" Komiteta za suđenje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.