Sulejman Krpić priznao krivicu

Tvrdi njegov advokat

Sulejman Krpić priznao krivicu

Već mjesecima bh. fudbaleru Sulejmanu Krpiću se sudi za ulično nasilje. 

Protiv sadašnjeg napadača AIK-a iz Štokholma je podignuta optužnica zbog nasilničkog ponašanja prema Ešrefu Nurkiću iz Orašja i njegovom mlađem rođaku, a cijeli incident se dogodio još 2015. godine. 

Kako je ispričao Nurkić, od Krpića je branio svog tek punoljetnog rođaka, nakon čega ga je ovaj čeličnim ključem gađao iz automobila u glavu. Tvrdio je Nurkić kako ovo Krpiću nije bio prvi napad na njega, s obzirom da ga je na sličan način napao i dvije godine prije. 

Krpić zbog profesionalnih obaveza nije bio u mogućnosti stalno izbivati iz kluba i prisustvovati svakom ročištu, pa je u međuvremenu, kako je za Dnevni avaz potvrdio njegov advokat Hećimović, priznao krivicu. 

"Zakon o krivičnom postupku predviđa da optuženi bude prisutan na svakom ročištu. Zbog njegovih profesionalnih obaveza, on nije u mogućnosti da stalno izbiva iz kluba i prisustvuje svakom ročištu. Samo ih tih razloga Sulejman i ja smo donijeli odluku da on prizna krivicu, a ne iz razloga što smatramo da je to zaista počinio. Ja lično smatram da to nije bilo na način  na koji je opisano u optužnici", kazao je Hećimović za Dnevni avaz. 

S druge strane, sam Krpić je priznao da je imao ružnu prošlost, ali da se promijenio i da mu je čista savjest kada je pitanju incident za koji je optužen. 

"Ljudi znaju ko sam ja, a ko je on. Što niko ne piše da je ta osoba osuđivana, da ima iza sebe 30 krivičnih djela, napadao je policiju...? Ja ništa od toga nemam. Svu krivicu prebacuje na mene. To mene ne može ubiti. Ja sam čvrst u glavi i znam da je to sve laž. Mislio je da ću ja to (njegove istupe, op.a) čitati u novinama, pa da ću otići njega napasti. To je jadno, ja nisam takav čovjek. Ako on misli da mene može ovako uništiti, vara se i ne želim se takmičiti s takvim ljudima", kazao je Krpić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi