Suljić: Ostvarili smo ono što smo zacrtali

Ofanzivac federalnog prvoligaša Novog Travnika

Suljić: Ostvarili smo ono što smo zacrtali

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika veoma dobrim igrama u drugom dijelu sezonu obezbijedili su nastup  u Prvoj ligi Federacije i naredne sezone. 

Novotravničani su nakon nešto slabijeg prvog dijela sezone u drugom zaigrali mnogo hrabrije te se zaredali nekoliko pobjeda koje su im na kraju bile dovoljno za opstanak.

Doprinos u ostvarenju cilja dao je i Eldin Suljić, Zeničanin koji je u ovaj tim stigao iz ekipe Toška iz Tešnja. U 12 nastupa postigao je dva pogotka, a posebno je bitan bio pobjednički protiv Bratstva (3:2) kada je tim iz Novog Travnika i napravio veliki korak ka opstanku.

"Ostvarili smo što smo zacrtali na početku priprema, a to je opstanak u ligi, te naravno da sam zadovoljan i sretan što smo to uspjeli ostvariti. Postigao sam dva pogotka, obadva su bila od izuzetnog značaja i sretan sam zbog toga. Zadovoljan sam minutažom i ostvario sam ono što sam planirao u dresu Novog Travnika i pomogao koliko sam mogao", ističe Suljić za naš portal.

Nakon veoma dobrih igara ovaj nogometaš bio je na pragu odlaska u Njemačku, tačnije FSV Frankfurtu gdje i boravio na probnom radu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Trenutno sam na odmoru i to mi je potrebno. Za dalje ćemo vidjeti kako će odlučiti moj menadžer tako će i biti. Ima nekih planova pa ćemo vidjeti", dodao je ovaj 22-godišnjak na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi