Ofanzivac U-19 selekcije BiH

Suljić: Prednost generacije je što se dobro poznajemo

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je mini pripreme u Zenici. Četiri dana izabranici selektora Tonija Karačića boravili su u Trening centru, a jedini igrač koji se odazvao iz inostranstva, odnosno klub ga je pustio na okupljanje, je 18-godišnji nogometaš Ingolstadta Amar Suljić.

Ovaj ofanzivac svoj kvalitet pokazao je i na trening utakmicama u protekla četiri dana, te je s razlogom opravdao poziv i na njega se najozbiljnije računa u narednom periodu. 

"Nažalost nismo imali veliki broj igrača, koji su igrali u kvalifikacijama, to su pretežno igrači iz inostranstva. Bilo je dosta novih igrača i drago mi je što sam ih upoznao, da vidimo može li nam ko još pomoći u tom Elitnom krugu. Ne znamo još za protivnike koji će nam biti, nakon izvlačenja pripremat ćemo se u skladu s ekipama protiv kojih budemo igrali", ističe Suljić.

Juniorska selekcija ima veoma dobru generaciju, koja bi mogla i do historijskog rezultata.

"Naravno da ima kvalitet, ova generacija 97/98 je izborila taj Elitni krug i bila nadomak Evropskog prvenstva. Dosta tih momaka je ostalo, poznajemo se svi dobro, tako da mislim da je to jedan ključni momenat u svemu tome", nada se Suljić.

Velika je razlika u kvaliteti omladinskih liga u BiH i Njemačkoj.

"U Njemačkoj je veliki kvalitet. Ima naših sedam-osam igrača koji igraju u Njemačkoj, tako da mislim da je to jedan viši nivo u odnosu na BiH. Kada su u pitanju moje igre, ja ću dati maksimum kao i uvijek, te se nadam da ću svojim igrama doprinijeti što boljim rezultatima kako u klubu, tako i u reprezentaciji BiH," kazao je na kraju Suljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi