Suljić: To je mali znak zahvalnosti klubu koji mi je dao sve

Mladi fudbaler igra odlično u dresu Újpesta

Suljić: To je mali znak zahvalnosti klubu koji mi je dao sve

Asmir Suljić nedavno je napravio potez vrijedan svake pohvale, svom bivšem klubu donirao je sportsku opremu i tako je zaradio poštovanje svih zaljubljenika u bordo boju. 

Bivši fudbaler Sarajeva pruža odlične partije u dresu kluba iz Budimpešte. Újpest je ušao u odličnu formu, a mladi fudbaler iz Bosne i Hercegovine trese mreže protivnika i dijeli asistencije svojim saigračima.

"Ove sezone moja ekipa igra dobro u ligi, Kupu i Liga Kupu. Naš cilj je da budemo među četiri najbolje ekipe u prvenstvu. Jako sam zadovoljan svojim igrama ove sezone, imam šest golova na svom kontu i isto toliko asistencija u svim takmičenjima. Naravno da uvijek može bolje, ali moram biti zadovoljan urađenim," kaže Suljić.

Krajem mjeseca septembra u mađarskoj je odigran veliki derbi između Újpesta i Ferencvaroša. Suljićeva ekipa upisala je trijumf rezultatom 2:1. Mladi fudbaler ističe kako je rivalitet dva kluba iz Budimpešte veliki, ali da je njemu draži sarajevski derbi.

"Već sam imao priliku igrati veliki mađarski derbi, a ovaj će mi ostati u lijepom sjećanju zbog pobjede. Teško je reći koji je veći, od dva gradska derbija koja sam ja igrao. Ja sam dijete koje je odraslo u Sarajevu, pa meni puno više znači sarajevski derbi. Zbog napetosti u gradu prije i poslije utakmice, atmosfere na stadionu... Međutim i mađarski derbi je jedan od najvećih. Bitno je pobijediti velikog rivala, to je utakmica važnija od drugih. Atmosfera je zaista bila impresivna," kaže Suljić. 

Nedavno je odigran i veliki sarajevski derbi, a Suljić ističe kako je pratio utakmicu na Grbavici u kojoj je njegov bivši klub slavio rezultatom 2:1. 

"Nismo taj dan igrali utakmicu pa sam imao priliku da pratim. Ja sam i na samom početku sezone istakao kako Sarajevo ima najbolju ekipu u ligi. Sada je došao i novi trener i zaista je Kodro to digao na jedan visok nivo. Mislim da je Sarajevo sada na jednom većem nivou od Željezničara, a razlika je na kraju možda trebala biti i veća," kaže Suljić. 

Asmir Suljić napravio je potez vrijedan svake pohvale, sjetio se kluba u kojem je izgradio ime i doživio afirmaciju. Donirao je sportsku opremu za U-15 selekciju ekipe iz Titove 38/b. 

"To je nešto što sam možda trebao uraditi i ranije, ali sada je bio pravi trenutak. Nedavno je u posjeti Mađarskoj bio Dino Selimović i u razgovoru sa njim odlučio sam da je došao pravi trenutak. Meni je Sarajevo dalo sve i ja u svojoj karijeri nikada ne bih ostvario ovo što sam uradio da nije bilo Bordo tima. To je mali znak zahvalnosti klubu. Ne bih bio sada ni u Újpestu da nije bilo Sarajeva. Nadam se da će ovaj moj potez podstaći i druge igrače koji su nosili dres Sarajeva, da pomognu bivšem klubu," kaže Suljić. 

Mladi fudbaler ističe kako je život u Mađarskoj izuzetno lijep, prije svega za mlade osobe, te da mu najviše nedostaju porodica i bosanska kuhinja. 

"Uvijek ističem da je život u Mađarskoj izuzetno lijep. Budimpešta ima zaista sve što treba jednoj mladoj osobi. Meni najviše nedostaje moja porodica, ali oni mi dolaze često u posjetu. Nedostaje mi i hrana, rekao bih najviše," riječi su Suljića. 

Odlične igre u Újpestu nisu prošle nezapaženo, pa bi mladi fudbaler uskoro mogao promijeniti sredinu. 

"U Újpestu imam ugovor na pet godina i zaista mi je lijepo u klubu. Grad je odličan, imamo vrhunske uslove, navijači su me odlično prihvatili, baš kao i svi u klubu. Ipak mislim da bi zahvaljujući igrama u ovoj sezoni već u januaru mogao promijeniti sredinu," kaže Suljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.