Šuman: Zainteresovani smo, ali...

Regionalna liga

Šuman: Zainteresovani smo, ali...

A. Beganović

Predsjednik FK Sarajevo, Hajrudin Šuman, u razgovoru za naš portal istakao je da je ideja o osnivanju regionalne fudbalske lige za svaku pohvalu, no naglasio je da on smatra da u skorijoj budućnosti od ovog projekta neće biti ništa.

"Nema se tu šta mnogo za reći. Sarajevo je zainteresirano za projekat regionalne fudbalske lige, no postavlja se pitanje koliko je moguće da u skorije vrijeme dođe do osnivanja ovog takmičenja", rekao je za SportSport. ba predsjednik Sarajeva Hajrudin Šuman te dodao:

"Mi imamo izvanredne odnose sa svim klubovima u regionu i istina je da bi osnivanje regionalne lige privukle sponzore te da bi ovaj projekat gledano sa financijske strane bio "pun pogodak". Siguran sam da bi utakmice privukle i veliku pažnju navijača, no ono zbog čega sam pomalo skeptičan su navijački neredi. Nekako mi je besmisleno da navijači kao u regionalnoj košarkaškoj ligi ne smiju ići na gostovanja jer fudbal se i igra zbog navijača."

Hajrudin Šuman mišljenja je da u slučaju da dođe do ozbiljnijih razgovora te osnivanja regionalne lige, Sarajevo mora imati mjesta u istoj.

"Mi smo klub sa bogatom tradicijom i u bivšoj nam zajedničkoj državi bili smo odmah uz bok "velikoj četvorki", a i danas postižemo zapažene rezultate u evropskim takmičenjima, tako da smatram da ukoliko dođe do osnivanja lige naš klub mora imati mjesta u istoj", zaključio je Šuman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.