Šunjić: Andoru pobijediti i vratiti samopouzdanje

Stoper Kuban Krasnodara za SportSport.ba

Šunjić: Andoru pobijediti i vratiti samopouzdanje

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija naše zemlje u subotu nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Izabranici Mehmeda Baždarevića prvu utakmicu u 2015. godini odigrat će protiv Andore u gostima, nakon toga planiran je i prijateljski susret protiv Austrije u Beču što će vrlo dobro doći našoj ekipi da pokaže kvalitet protiv veoma dobre Austrije, koja je u posljednje vrijeme u usponu forme i rezultata.

Utakmicu protiv Andore zbog crvenog kartona protiv Izraela u Haifi propustit će 26-godišnji stoper Toni Šunjić, koji je u razgovoru za SportSport.ba govorio o svojim igrama u Rusiji, te nastavku kvalifikacija i prijateljskom susretu protiv Austrije.

"Zadovoljan sam igrama u Rusiji. Moj klub se nalazi na osmoj poziciji sa šest bodova zaostatka za pozicijama koja vode naredne sezone u Evropu. Igramo veoma tvrd nogomet, malo primamo, ali i malo postižemo golova. Do kraja prvenstva pokušat ćemo stići ekipe iz samog vrha tabele i obezbijediti izlazak u Evropu. U Kupu smo stigli među četiri najbolje ekipe, a do finala će nam prepreka biti ekipa CSKA, te ćemo pokušati u dvomeču proći ovu sjajnu ekipu", nada se ovaj defanzivac koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao 15 utakmica.

Zbog crvenog kartona neće konkurisati za utakmicu protiv Andore.

"Prije svega čast mi je što me selektor ponovo pozvao i pokazao da prati moje igre u Rusiji. Imamo mi sjajnu reprezentaciju, koja je neopravdano na poziciji u kojoj se trenutno nalazi. Vjerujem da će novi selektor izazvati pozitivan šok, da će donijeti novine u našoj igri, te da ćemo do kraja kvalifikacija dobiti sve utakmice. Andora jeste autsajder, ali moramo maksimalno ozbiljno ući u tu utakmicu i osvojiti tri boda. Pobjeda protiv Andore sigurno će nam vratiti samopouzdanje", ističe bivši stoper Zrinjskog, Kortrijka i Zorye.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon Andore, slijedi i prijateljska utakmica protiv odlične Austrije.

"Planirano je da se 29 pojavim u Beču, kako bi se pridružio ekipi i pripremi pred prijateljski duel protiv Austrije. To će sigurno biti jedan veliki spektakl, jer sam upoznat da je stadion rasprodan, a sigurno da će biti mnogo naših navijača. Domaćin je odlična ekipa sa sjajnim pojedincima koji igraju u najboljim klubovima u Evropi, oni su u uzlaznoj putanji i svake godine su sve jači. Nadam se da ćemo nakon pobjede protiv Andore i protiv Austrije pokazati kvalitet i ostvariti pozitivan rezultat", kazao je za SportSport.ba Toni Šunjić stoper reprezentacije BiH i ruskog Kuban Krasnodara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.