Šunjić: Nadam se plasmanu na veliko takmičenje
Foto: nfsbih.ba

Bh. reprezentativac u futsalu

Šunjić: Nadam se plasmanu na veliko takmičenje

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je današnjim treningom u zeničkoj Areni završila mini-ciklus priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Prije nego su naši najbolji igrači malog fudbala napustili Trening centar, reprezentativac i član mostarskog Zrinjskog Marin Šunjić govorio je o svojim počecima, reprezentaciji, predstojećim kvalifikacijama, Premijer ligi.

"Futsalom sam počeo baviti u svom rodnom gradu Mostaru, gdje se svakog ljeta organizuje Liga mjesnih zajednica u futsalu. Tu sam nastupao za jednu ekipu sa kojom sam osvojio turnir i dobio poziv trenera kluba Karaka za koji sam počeo da igram 2007. godine. Trenutno sam član Zrinjskog", kaže Šunjić na početku razgovora na nfsbih.ba.

Naš reprezentativac smatra da tim može do Evropskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Ekipa je izmijenjena u odnosu na prethodne kvalifikacije, poziv su dobili neki mlađi igrači koji posjeduju kvalitet i nadam se da ćemo zajedno ostvariti plasman na veliko takmičenje", istakao je Šunjić, potom se osvrnuo na grupu 1 kvalifikacija za EP:

"Prvi protivnik u kvalifikacijama nam je selekcija Holandije od koje smo prošli put nesretno eliminisani u baražu, kada smo primili pogodak u posljednjoj minuti. Nadam se da ćemo pred našim navijačima biti uspješniji od njih. Od Latvije smo bolji i očekujem da ih pobijedimo. Rusija apsolutni favorit u našoj grupi ali ni protiv njih se nećemo predati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.