Super Nemanja: Hat-trick Bilbije za pobjedu Plemića u Vitezu

Trijumf Zrinjskog

Super Nemanja: Hat-trick Bilbije za pobjedu Plemića u Vitezu

M. Šljivak

Ekipa Zrinjskog uz dosta muke je pobijedila kao gost Vitez s 3:2 u duelu 6. kola Premijer lige BiH. Junak pobjede je Nemanja Bilbija koji je postigao hat-trick.

Zrinjski je od prve minute ovog meča bio bolji tim. Dominirali su terenom, imali su veći posjed lopte, a napadačka igra se timu Blaža Sliškovića isplatila u 17. minuti. Ognjen Todoroviće je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio je Nemanju Bilbiju, koji pogađa za 0:1.

Nastavili su gosti s boljom igrom i u nastavku meča. Imali su nekoliko odličnih šansi, Filipović je uzdrmao i pečku, udarac Jovića je izblokiran u posljednji čas, a ovi promašaji su ih skupo koštali u finišu prvog dijela.

Iz prvog udarca prema golu Vitez je poravnao. Elvis Bibić je pobjegao odbrani Plemića, ubacio je za Seida Zukića koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Vitez je na otvaranju drugog poluvremena mogao do vodstva. Rezervista Mamić se našao oči u oči s Kenanom Pirićem, ali je predugo čekao, pa je odbrana Plemića uspjela da interveniše.

Zrinjski je ipak u 61. minuti došao do novog gola. Todorović je prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol gdje se našao Bilbija, koji pogađa za prednost od 1:2.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Vitez ponovo dolazi do poravnanja. Ovog puta je asisten Zukić, a Bibić je strijelac za 2:2.

Radost domaćeg tima je kratko trajala. Već u 72. minuti rezervista Handžić je fantastično ubacio za Bilbiju, koji postiže hat-trick za prednost svog tima od 2:3.

Mogao je Bilbija u 83. minuti i do četvrtog gola. Iz dobre šanse je šutirao pored gola, a do kraja je mostarski tim sačuvao prednost za novi trijumf i prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Vitez - Zrinjski 2:3 (Zukić 45', Bibić 68' / Bilbija 17', 61', 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Ćutahija, Brekalo, Miketek, Livaja, Bibić, Zukić, Karić, Ćosić, Miletić, Đerić, Šantić.

Zrinjski: Pirić, Galić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija


 


 
 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti