Selektor raspoložen

Sušić: Bitno je da mi svi dođu raspoloženi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je i drugi trening u Hrasnici u sklopu priprema za predstojeći kvalifikacioni duel protiv Latvije sedmog juna u Rigi.

Selektor Safet Sušić danas je mogao da računa na 14 igrača, nakon što su se na treningu pojavili Džeko, Pjanić i Zahirović. Dolazak ostalih reprezentativaca očekuje se do kraja sedmice.

"Danas je drugi dan treninga. Za razliku od jučer, kada smo imali 11 igrača na raspolaganju, danas ih imamo 14. Imamo već dovoljno igrača da odigramo utakmicu. Džeko, Pjanić i Zahirović danas počinju da treniraju sa ostalima. Ostali će se priključivati kako budu završavali obaveze u svojim klubovima. Salihović će doći preokosutra, a ostali u toku sedmice", rekao je selektor Sušić.

Selektor je istakao i da još nije razgovara sa Miralemom Pjanićem, koji još uvijek imamalih problema sa povredom članka.

"Nisam razgovarao jer jutros sam ga vidio tek. Imao je i on malo slobodnog vremena da obiđe prijatelje i porodicu. Meni je najvažnije da je on zdrav. To što nije igrao,  vjerovatno on zna i njegov trener. Bolje i ne igrati kad ekipa izgubi", kaže selektor, koji je potom uz osmijeh na licu rekao da mu je bilo lakše navijati za Lazio kako Miralem nije igrao za Romu.

"Kako Miralem nije igrao, bilo je lakše navijati za Lazijo, zbog dvojice naših, Lulića i Petkovića. Drago mi je zbog njih. Zvao sam Petkovića da  mu čestitam. Osvajanjem ove titule, otvaraju se vrata i za naše igrače i trenere. Još jednom kažem, svaka im čast", kaže Sušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pape vjeruje i da je veoma važno da mu svi igrači stignu dobro raspoloženi.

"Uvijek gledam rezultate naših igrača prije nego što dođu na pripreme. Kada pobjede tu zadnju utakmicu,uvijek dođu raspoloženi. Zamislite kakav bi Salihović došao da su ispali iz lige. Ovako će doći raspoložen, spreman. Nadam se isto tako da će Spahić osvojiti Kup, Rahimić je već osvojio prvenstvo, pa bi im previše bilo da oboje osvoje. Volio bih da Anži osvoji Kup i da mi kapiten dođe isto tako zadovoljan", dodao je selektor Sušić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.