Sušić: Džeko ostaje kapiten

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine za SportSport.ba

Sušić: Džeko ostaje kapiten

A. Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za utakmice s Welsom i Belgijom na kojem se nalazi i Emir Spahić.

Safet Sušić odlučio je u reprezentaciju ponovo pozvati Emira Spahića, no kapiten našeg nacionalnog tima će ostati Edin Džeko, za SportSport.ba je potvrdio selektor.

"Sa Spahićem nikad nisam izgubio kontakt. Čuli smo se više puta, a prije utakmice s Kiprom nazvao me i poželio nam je mnogo sreće. Odmah nakon duela s Kiprom kontaktirao sam ga i predložio mu da se vrati u reprezentraciju. Ostavio sam mu nekoliko dana da razmisli i stigao je pozitivan odgovor. Spahić nam treba, ekipa je s njim mnogo jača, a i naši mlađi odbrambeni igrači od njega mogu mnogo toga naučiti", za SportSport.ba kaže Sušić, te dodaje:

"Džeko ostaje kapiten, razgovorali smo i o tome. OIni su veliki prijatelji i Spahić je s velikim odobravanjem prihvatio moju odluku."

Selektora našeg nacionalnog tima upitali smo da li je razmišljao o pozivu Zvjezdanu Misimoviću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Spisak za ove dvije utakmice je napravljen, a nije isključeno da u budućnosti pozovem i Misimovića", zaključio je Susić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.