Zmajeve očekuje duel s Gaučosima

Sušić: I bez Messija je Argentina super kvalitetna

Dva dana uoči prijateljskog susreta Bosne i Hercegovine i Argentine porazgovarali smo sa selektorom našeg nacionalnog tima Safetom Sušićem.

Svoj debi u nacionalnom dresu u St. Louisu će imati fudbaler Schalkea, Sead Kolašinac.

"Kolašincu smo poželjeli dobrodošlicu. Želimo da s nama ostane što duže, radi se o mladom igraču koji još mnogo godina može igrati na vrhunskom nivou. Igrat će protiv Argentine, da li od početka ili će ući s klupe, još nisam odlučio. To je igrač koji će u budućnosti mnogo značiti za našu reprezentaciju", istakao je Sušić za SportSport.ba, te se potom osvrnuo na predstojeći duel s Argentinom.

"Susret s Argentinom će nam pomoći da vidimo gdje smo u odnosu na sami svjetski vrh jer mi još nismo pobijedili veliku reprezentaciju. Probat ćemo pobijediti ovu oslabljenu Argentinu koja će igrati bez Messija, mada su oni i bez Messija jako kvalitetni."

Selektor našeg nacionalnog tima mišljenja je da naš problem nisu brzi i okretni protivnički napadači.

"Naš problem po meni nisu brzi protivnički napadači. Spahić i Bičakčić su brzi i okretni odbrambeni igrači, a naš problem može biti to što igramo previše otvoreno. Međutim, mi smo davno odlučili da tako igramo. Kad nemamo loptu svaka reprezentacija nam može napraviti probleme, no kada je lopta u našim nogama onda smo jako opasni", ističe Sušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iako se radi o prijateljskom susretu rezultat je po mišljenju Sušića jako bitan.

"Nadam se da će se u ovih šest mjeseci pojaviti još koji igrač na kojeg ću moći računati za Svjetsko prvenstvo, no u glavi sada nemam neka imena koja bi vam mogao saopštiti. Bitan nam je rezultat, pogotovo radi samopouzdanja. Najvažnije je da ne razočaramo ljude koji će doći na utakmicu. Svaki dobar rezultat sasvim sigurno će odjeknuti u svijetu", zaključuje bh. selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.