Sušić: Imamo mi stručnjake, ali su nažalost zauzeti
Foto: EPA

Pape o izboru novog selektora

Sušić: Imamo mi stručnjake, ali su nažalost zauzeti

E. Škorić

Safet Sušić je imao tu čast da vodi bh. reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Mundijal u Rusiji će, kao i mnogi od nas, posmatrati iz topline vlastitog doma.

Šveđani su priredili senzaciju i eliminisali Italijane, Hrvati su zgazili Grke u dva susreta. Pape je za SportSport.ba komentarisao spomenute mečeve.

"Gledao sam Hrvatsku, Švedsku nisam. Zasluženo Hrvatska ide dalje, Grčka je bila nemoćna i razbijena. Poslije Zagreba, znalo se da neće imati šanse. Kome to Grčka može postići tri gola?. Hrvati su igrali dobro, a što se Italije tiče, razočarali su, ko je to mogao očekivati, ali i Švedska se nešto pitala", rekao je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

I samo po sebi nameće se pitanje - kako smo uspjeli ispasti od ovako loše Grčke?

"Mi smo prvu utakmicu u Grčkoj primili gol u zadnjoj minuti. Kući nismo uspjeli da ih dobijemo. Mada, po meni je ključna bila utakmica na Kipru koju smo izgubili iako smo vodili 2:0. Dakle, negdje drugo smo izgubili naš rat, ali i s Grčkom smo mogli i morali bolje".

Foto: EPA

U Vašem timu imate dvojicu grčkih reprezentativaca, bit će tužni kada se pojave na narednom treningu u Turskoj.

"Ma sutra je trening, ali ne vjerujem da će biti pretjerano tužni, nisu imali nikakve šanse da prođu i već su se s tim pomirili. Neka se sada fokusiraju na klub, to im je u ovom trenutku bitnije".

Prava je šteta što ne idemo na Svjetsko prvenstvo, za koga onda navijati? Hrvatska, Srbija?

"Nemam neku reprezentaciju za koju sada mogu reći da ću navijati, mada ću je pronaći kad krene Mundijal. Navijat ću za onu koja bude najljepše igrala", dodaje Pape.

Nema posebnog favorita na Mundijalu (Foto: EPA)

Ko će biti prvak svijeta?

"To niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali vjerujem da su glavni favoriti Njemačka, Španija, Brazil i Argentina, mada je tu još puno stvarno dobrih reprezentacija i biće dobro gledati te mečeve".

U BiH je trenutno najaktuelnija tema izbor novog selektora. Vaš izbor?

"Ne znam, mi imamo dvojicu dobrih stručnjaka, a oni su već na Mundijalu. Šteta je što Vaha i Petković nisu sada slobodni, bili bi pravi izbor".

Ali pošto nisu...

"Pa ako bismo trebali da biramo selektora iz BiH, što to ne bi bio Amar Osim? Što mu ne bi dali šansu? Naravno, ja nisam taj koji odlučuje, ali eto, ne bih imao ništa protiv našeg trenera".

Jeste li nedavno razgovarali s Amarom Osimom?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne, nisam, ali volio bih i zbog Ivice da mu se da šansa. Nije loš trener, dobra je osoba, mogao bi nešto napraviti s reprezentacijom".

Sušićeva Alanya dosta dobro igra u ovoj sezoni, a naš nekadašnji selektor vjeruje da će se niz nastaviti i u narednim kolima, mada za dvije sedmice slijedi paklen okršaj s Galatom, pa smo Papetu poželjeli puno sreće u tom susretu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi