Svi osim Kolašinca na okupljanju

Sušić: Mora biti viša sila da bi neko otkazao dolazak

Selektor bh. reprezentacije Safet Sušić obratio se novinarima u Zenici po dolasku u Trening centar. 

Sušić je danas okupio Zmajeve u novoizgrađenom Trening centru u Zenici. Pred Zmajevima je prijateljski meč protiv Lihtenštajna u Tuzli, a zatim kvalifikacijski protiv Kipra u Zenici.

“Nema otkaza kada je repreuzentacija u pitanju. Mora biti viša sila da bi neko otkazao. Imali smo nesreću da ostanemo bez Kolašinca, ali nadam se da će ovi igrači koji su tu biti zdravi, raspoloženi i spremni za ono što nas očekuje”, rekao je Sušić novinarima u Zenici, dodavši:

“Jedna grupa treba da ide sutra u Sarajevo da završi formalnosti zbog viza za Vels, a jedan dio igrača će trenirati dva puta. Postoji mogućnost da oni koji ne budu igrali u Tuzli, na dan utakmice odrade trening. Prvenstva su počela i može se malo više trenirati”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nedostajat će Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, ali…

“Sigurno da nije lako zamijeniti igrače koji su godinama bili ponajbolji u reprezentaciji, ali od ostalih zavisi da li će se njihovo odsustvo osjetiti. Imamo dosta mladih igrača. Ove kvalifikacije trebaju da nam pomognu da svi ti mladi igrači sazriju i da budu spremni za Evropsko prvenstvo”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.