Selektor pred utakmicu sa Velsom u Cardiffu

Sušić: Na fin i sportski način ćemo uzeti tri boda

T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Cardiffu u okviru drugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku odmjeriti snage sa Velsom. 

Danas je u Cardiffu održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić. 

"Stanje u ekipi je dobro. Pomirili smo se sa tim da nema Spahića, ali mislim da možemo sastaviti dobru ekipu za dobar rezultat. U zadnjoj liniji igrat će Šunjić i Hadžić i tu se nema šta kriti," kaže Sušić i dodaje: 

"Za Balea neće biti specijalnih zadataka. Htio bih umiriti njihovog selektora. Nećemo biti grubi, nego ćemo na fin i sportski način uzeti sva tri boda. Bale cijenim, izuzetan je i najveća je opasnost. Neće biti slobodan, ali neću nikoga žrtvovati da bi trčao za njim svih 90 minuta," kaže Sušić.  

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo oslabljeni kao i oni, nećemo kukati ali možemo sastaviti dobru ekipu, a to ćete vidjeti sutra. Aaron je veliki igrač i to im je hendikep, ali sigurno se ništa bitno neće promijeniti u njihovoj ekipi. Međutim utakmica će se možda baš i riješiti na sredini terena, a mi tu imamo dobre igrače," kaže Sušić i dodaje: 

"Mi smo prije početka kvalifikacija planirali da pobijedimo Kipar i uzmemo bod ovdje ali je sad drugačije. Moraćemo igrati napadački i otvoreno, a nadam se da isto možemo očekivati i od njih," kaže Sušić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije