Sušić: Navijače kakve mi imamo, sigurno niko nema

Pape nakon susreta

Sušić: Navijače kakve mi imamo, sigurno niko nema

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Rigi je savladala domaću Latviju, te je na taj način stigla na korak bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Fudbal je čudna igra, nekada ti nije garancija za pobjedu ni dominacija, ni bolja igra. No, znao sam, bio sam uvjeren da ćemo slaviti. Nisam strijepio i znao sam da ćemo naći riješenje. Kada je pao prvi gol znao sam da je gotovo", izjavio je Sušić nakon susreta.

"Ovakvu utakmicu sam odigrao prije 35 godina protiv Luksemburga. Bez golova na poluvremenu, a onda smo ih razbili. Insistirao sam na poluvremenu da nastavimo sa istom igrom kao iz prvog dijela. Insistirao sam od Medunjanina i Pjanića da pronađu riješenje, te sam rekao Mujdži i Salihoviću da centriraju kada budu sami. Trabalo je biti pametan, prije svega", dodao je Sušić.

"Milina je sa ovim momcima raditi, možda ih je Bog nagradio. Mislim da je bilo i 11 protiv 11 da bismo slavili. Još samo devet bodova nam treba, ukoliko Grčka pobijedi. Ako nam Litvanija uslugu napravi i uzme bod Grčkoj, onda će nam trebati manje. Na kraju bih se zahvalio ovoj našoj divnoj publici. Ovo što mi imamo to niko nema", rekao je Sušić i a kraju dodao:

"Prema informacijama koje ja imam, susret u Omanu je otkazan."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.