Sušić: Nisam ni blizu Kosova

Trener Alanyaspora demantuje

Sušić: Nisam ni blizu Kosova

Legendarni bh. fudbaler Safet Sušić posljednjih dana se spominje kao jedan od kandidata za preuzimanje reprezentacije Kosova. 

Informacija koja je lansirana u medijima najmlađe evropske zemlje naišla je na priličan odjek. Na Sušiću osobno insistira predsjednik tamošnje saveza Fadil Vokri, ali posao mu, kako je navedeno, kvari ugovor koji naš stručnjak ima sa Alanyasporom. 

"Nisam ni blizu Kosova. Ne zato što je zapelo u pregovorima već zato što ih nema. Nije ih ni bilo, čak me niko iz Prištine nije zvao da pita da li sam zainteresovan", kazao je Sušić, prenosi beogradski dnevni list Danas. 

Na pitanje da li bi prihvatio ponudu, ukoliko stigne, Sušić je odgovorio:

"Nemam manir da pričam hipotetički, ali reći ću vam kako razmišljam. Ne bih se prihvatao selektorskog posla u bilo kojoj reprezentaciji na svijetu ako nema jake takmičarske ambicije, odnosno realne šanse da se kvalifikuje za neko prvenstvo", dodao je Sušić koji je sa BiH 2014. godine izborio historijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

Kosovo je debitovalo na međunarodnoj sceni u aktuelnom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. Trenutno je posljednje u Grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Turskom, Ukrajinom i Finskom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi