Selektor očekuje težak duel

Sušić: Očekuje nas težak posao, Pjanić bi mogao riješiti sve

Selektor naše reprezentacije, Safet Sušić je na današnjem treningu raspolagao sa 16 igrača, a u narednih nekoliko dana, pripremama će se priključiti i prostali reprezentativci koji imaju obaveza u svojim klubovima.

Treći trening je obavljen, a selektor Sušić upozorava da se u utakmicu sa Latvijom mora ući maksimalno ozbiljno.

"Danas će biti treći trening. Igrači se polako okupljaju. Sinoć je došao Zukanović, ima nas 16-17. Svi su zdravi. Niko se ne žali na povredu. Nadam se da su svi odmorni, da su motivisani, da sa nestrpljenjem očekuju ovu utakmicu koja će biti izuzetno teška", rekao je Sušić te je dodao:

"Imao sam priliku da vidim sinoć Latviju protiv Turske. Gledao sam prvo poluvrijeme gdje su gubili 2:0, ali gdje su veoma dobro igrali. Očekuje nas težak posao. Skrenut ću pažnju igračima koji su ovdje, a i onim koji se budu priključili u toku sedmice da jedino ako uđemo maksimalno ozbiljno, spremno u ovu utakmicu, možemo da očekujemo da pobjedimo - ako ne, imat ćemo velikih problema".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Miralem Pjanić nije nastupio u nedavno odigranom finalu Kupa Italije, a selektor je istakao kako naš veznjak nema problema sa povredama te je također kazao kako od njega očekuje da bude jedan od ključnih igrača u predstojećem susretu.

"Pjanić je zdrav. Ne žali se ni na što, a to što nije igrao je stvar njegovog trenera. Ono što sam mislio o njemu prije ovih zadnjih utakmica, mislim i sad. On je jedan od najboljih igrača u Evropi  i svijetu na onoj poziciji. Istina je da je imao dosta pehova u toku sezone. Očekujem da on možda riješi ovu utakmicu sljedeću kao što je riješio mnoge do sad".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.