Sušić: Postoji obostrana želja za nastavak saradnje

E. Škorić

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH je u tijeku, a selektor Safet Sušić s dosta optimitzma je izašao na pauzu.

"Svi u Izvršnom odboru smatraju da smo časno predstavili našu zemlju u Brazilu. Smatram da ovo nije neuspjeh. Ostvarili smo solidan rezultat bez obzira što nismo prošli u osminu finala. Ja sam pozvan danas da podnesem izvještaj koji su u IO prihvatili sasvim normalno", rekao je Sušić, dodavši:

"Vratit ću se za pola sata jer IO ima neku tačku koja me ne zanima i nisam obavezan da prisustvjem sjednici. Nismo još razgovarali o konkretnim stvarima, ali oni su izrazili želju, ja želim da ostanem, pa ćemo vidjeti. Nisam imao posebne zahtjeve, ali kako god bude, bit ću opet jedan od selektora koji je najmanje plaćen". 

"Ovdje sam više od četiri godine i lijepo mi je, a tamo gdje mi je lijepo, imam običaj da ostanem. Tako je bilo i dok sam igrao u FK Sarajevo i dok sam igrao u PSG-u", istakao je.

Hoće li biti određenih promjena u reprezentaciji? "Ne mogu da govorim do onoga trenutka dok ne bude poznato jesam li i dalje seletkor ili će to raditi neko novi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osvrnuo se i na navodne sukobe među igračima u Brazilu.

"Ali, sad moram reći da u Brazilu nije bilo nikakvih sukoba između stručnog štaba i igrača niti između igrača. Zato me bole priče koje čitam o tome. Možda i da su se posvađali i potukli nakon prve utakmice bi i bilo nešto drukčije, ali nisu. Koda nas toga nije bilo“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.