Sušić: Protiv Belgije smo igrali malo riskantno
FOTO: EPA

Bivši selektor BiH govorio za SportSport.ba

Sušić: Protiv Belgije smo igrali malo riskantno

U drugoj kvalifikacijskoj utakmici BiH je na briselskom stadionu "Roi Baudouin" poražena od Belgije. 

Naš nacionalni tim je pod vodstvom selektora Baždarevića poražen sa 4:0, a iako je uoči utakmice najavljivano da je najvažnije da igrači pruže maksimum i pokažu dozu agresivnosti, na kraju od toga nismo vidjeli gotovo ništa. 

Da izgubiti od reprezentacije kao što je Belgija nije sramota za SportSport.ba je izjavio nekadašnji selektor bh. reprezentacije Safet Sušić koji je istakao da je borba za drugo mjesto u ovom trenutku realnost za BiH. 

"Iskreno, nisam utakmicu protiv Belgije gledao jer nisam uspio naći prijenos, ali sam vidio golove i komentare. Otprilike, znam kako se sve dešavalo. Nije sramota izgubiti od Belgije, iako je rezultat previsok, ali treba biti realan i pomiriti se s činjenicom da su oni u ovom trenutku mnogo kvalitetniji. Na domaćem terenu bismo već mogli napraviti iznenađenje, uzeti bod ili čak pobijediti. Do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica. Mi ćemo voditi borbu sa Grčkom i međusobni susreti bi trebali odlučiti", izjavio je Sušić. 

Nakon utakmice se postavljalo pitanje da li je 'ubacivanje u vatru' Jajala bio dobar potez.

"Vidio sam u kakvom sastavu smo igrali i mislim da je Baždarević malo previše rizikovao. Na to su utjecale brojne povrede u Belgiji, pa je očito želio da iznenadi s dvojicom napadača u sastavu. U sredini pored Jajala su još igrali Pjanić, Lulić i Medunjanin, to su sve ofanzivci. Zato smatram da smo igrali malo riskantno", dodaje jedan od najboljih bh. fudbala svih vremena. 

Poraz od Belgije treba zaboraviti i okrenuti se sutrašnjoj utakmici protiv Kipra.

"Kipar nas je jednom pobijedio u Zenici, ali sada ne vjerujem u iznenađenje. Nemamo izbora, moramo pobijediti i u Grčkoj osvojiti barem bod. Bili bismo onda u dobroj poziciji. Uostalom, to drugo mjesto treba nam biti cilj. Da li će selektor sada mijenjati nešto u odnosu na prošlu utakmicu, teško je reći i to najbolje on zna. Vjerovatno će biti malih promjena, jer nije lako igrati u tri-četiri dana dvije utakmice sa istim igračima", kaže Sušić.

Sušić je bez trenerskog angažmana od januara prošle godine. U proteklom periodu je imao poziva, međutim i dalje je slobodan.

"Bilo je nekih razgovora u proteklom periodu, međutim nema ništa konkretno sada da mogu o tome nešto više reći. Odmaram se i dalje gledajući utakmice, pratim sve...", riječi su Sušića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije