Sušić: Sam sebi sam uvijek bio najteži protivnik

Safet Sušić o velikom gradskom derbiju

Sušić: Sam sebi sam uvijek bio najteži protivnik

Prije 32 godine odigran je jedan od najvećih derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar. 

Utakmicu na stadionu Koševo pred rekordnim brojem gledalaca tada je riješio Safet Sušić. Najbolji bosanskohercegovački fudbaler svih vremena govorio je za naš portal o važnosti derbija i utakmicama u kojima nikada nema favorita.

"Uvijek su to bile tvrde utakmice u kojima nikada nije bilo favorita. Ja sam odigrao dosta derbija i to su uvijek bile neizvjesne utakmice, od prve do posljednje minute. To su dueli u kojima trenutna forma nikada nije bitna," kaže Sušić na početku razgovora. 

Utakmica o kojoj se mnogo priča kada su gradski derbiji u pitanju je ona odigrana desetog marta 1982. godine, a u kojoj je postavljen rekord po broju prisutnih gledalaca. Pobjedu Sarajeva nad Željezničarom tada je gledalo 55.000 gledatelja na našem najvećem stadionu. 

"Naravno, to je derbi kojeg se uvijek rado sjećam. Utakmica na kojoj je oboren rekord stadiona i na kojoj smo slavili, a svi golovi bili su jako lijepi. Sjećam se da sam uzeo loptu na centru igrališta, odigrao dupli pas sa Teskeredžićem i postigao gol iz voleja. To je jedan od golova koji je svima ostao u sjećanju," kaže Sušić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sušić ističe kako je Željezničar uvijek imao odlične defanzivce, ali da je on sam sebi uvijek bio najteži protivnik. 

"Sam sebi sam uvijek bio najteži protivnik, iako su u Želji uvijek igrali sjajni defanzivci. Komšić je bio nezgodan, brz okretan, kao i Čilić koji se znao dobro postaviti, bio je izuzetno čvrst. Igrao sam i protiv Saračevića koji je bio odličan defanzivac. Međutim sam sebi sam bio najveći protivnik, kada ne uđem u utakmicu onako kako bih ja to želio," kaže Sušić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.