Ostaje selektor

Sušić: Sretan sam što nastavljam raditi s ozbiljnim ljudima

Safet Sušić ostat će još najmanje dvije godine na mjestu selektora bh. reprezentacije.

Odlučeno je to nakon današnjeg sastanka Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH u Sarajevu, kojim je predsjedavao Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH. 

"Dobio sam podršku predsjednika, potpredsjednika i članova Izvršnog odbora i odlučili smo da nastavimo našu saradnju. Rekao sam da će biti teško jednog dana otići iz ove reprezentacije i taj trenutak još nije došao. Zadovoljan sam i sretan što ću da nastavim rad sa ovako ozbiljnim ljudima koji su mi dali podršku, a isto tako i sa ekipom. Probat ćemo da se kvalifikujemo na EP i da napravimo bolje rezultate nego na SP", rekao je Sušić, dodavši:


"Želim se prvo odmoriti od svega, da riješim neke stvari u Francuskoj i početkom augusta da budem tu i da pripremam ekipu za sljedeće kvalifikacije. Treba svi da budemo svjesni, bez obzira što nas smatraju sigurnim za prolaz na EP, neće biti nimalo lako jer imamo tri jako teške utakmice. Imamo Kipar, pa tri teške utakmice - Wales, Belgija i Izrael. Treba se najozbljnije pripremati za te utakmice i osvojiti dovoljan broj bodova".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Postigli smo dogovor na dvije godine, ali obećavam da neću dalje da idem. 

Promjene? "Bilo je promjena igrača od kada sam došao. Srećom svake godine se pojave novi igrači, neki odu, ali prije svega ću gledati interes reprezentacije. Zvaću one igrače koji igraju dobro u svojim klubovima i koji se ponašaju kako treba i samo za takve momke bit će mjesta u reprezentaciji. Istina je da treba postepeno podmlađivati ekipu iako je relativno mlada. Nadam se da će se pojaviti još novih igrača. Mislim da već sada imamo 20-ak vrlo kvalitetnih igrača i ne treba se puno bojati za budućnost reprezentacije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.