Pape o Alenu Haliloviću

Sušić: Šta sam trebao, kleknuti pred Alenovim ocem?

Selektor Safet Sušić smatra da se oko eventualnog igranja Alena Halilovića za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nije moglo učiniti ništa, te da je logično da on igra za Hrvatsku.

"Mi smo tu nemoćni bili. Ja ne znam šta sam tu trebao uraditi, da odem kod njegovog oca i da kleknem na koljena i da molim? Momak je odlučio da igra za reprezentaciju Hrvatske, sretno mu. Meni je to logična stvar. Igrao je za sve mlade selekcije, i iz kojeg razloga bi sad trebao da mijenja i da igra za drugu reprezentaciju", rekao je Sušić, te je dodao.

"Prvo treba da postane standardan igrač, pa tek tada da se nađe na spisku selektora. Da li sam ja trebao da računam na njega, dijete od 16-17 godina. Vidjećete, sljedeće kvalifikacije, ne vjerujem da će on biti blizu prve ekipe. Hrvatska ima izuzetne igrače, ali je on previše mlad da bi mogao konkurisati. Nema šanse da on moće konkurisati i ako se Hrvatska plasira na Svjetsko prvenstvo.  Možda tek u kvalifikacijama za naredno Svjetsko prvenstvo, tek tad bi možda mogao da bude ključni igrač. Suviše je on mlad. Štimac ga zove samo da bi završio tu priču. Ne znam šta se moglo učiniti više", rekao je selektor.

Selektor je potom dodao da svi koje žele igrati, neka dođu u Sarajevo, on će im sređivati papire.

"Mislim da igrači trebaju malo više da razmišljaju. Svi igrači koji žele da igraju za reprezentaciju, naročito ovi koji se vrlo često spominju. Neka dođu u Sarajevo, ja ću ih vodati od ministra do ministra, pa da završavamo papire. Mnogi igrači da su htjeli, mogli su dosad da igraju. Kolašinac je mogao dosad pet utakmica odigrati. Neka doše, ja sam tu, ja ću da odem s njim.
Ja znam da  ako za 5-10 godina postane veliki igrač, što mu ja želim, mnogi će u meni vidjeti krivca što nije zaigrao za BiH", dodao je selektor Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti