Sušić trenirao s novim klubom, Cruyff oduševljen

Upoznao nove saigrače

Sušić trenirao s novim klubom, Cruyff oduševljen

Piše: A. Pašić
Epizoda Tina Svena Sušića u belgijskom Genku nije dugo trajala. Iako je stigao kao veliko pojačanje, Sušić je dolaskom novog trenera prvo preselio na klupu, zatim na tribine i u konačnici u drugu ekipu.

Jasno su bivšem reprezentativcu BiH dali do znanja da na njega ne računaju i da može pronaći novi klub, a kao opcija za spas karijere na kraju se pojavio Maccabi iz Tel Aviva u kojem će boraviti na jednogodišnjoj posudbi. 

Sušić je već imao priliku da upozna nove saigrače, a odradio je i prvi trening pod palicom Jordija Cruyyfa, sina legendarnog Johana, koji je o bh. fudbaleru govorio u superlativima.

"Radu se o igraču s izrazito velikim potencijalom i impresivnim ofanzivnim sposobnostima. Može igrati na više pozicija. Ostavio je dobar utisak na nas kada smo igrali protiv Hajduka i od tada smo pratili njegov napredak. Sretni smo što smo ga na kraju uspjeli dovesti, nadamo se da će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve", kazao je Cruyff. 

Sa novim klubom Sušić bi mogao igrati grupnu fazu UEFA Evropsku lige, a posljednja prepreka na tom putu je play-off koji je za protivnika Izraelcima donio Altach.