Susjedi nam opet otimaju igrače

Nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju BiH

Susjedi nam opet otimaju igrače

D. Kurbegović

Selektor mlade reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan objavio je spisak od 25 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, koja će se igrati 5 marta u Ljubljani. 

Za našu javnost interesantna informacija je da je na spisku pozvanih igrača i ime 18-godišnjeg ofanzivca Širokog Brijega Mirka Marića.

Postavlja se pitanje otkud bivši kadetski i juniorski reprezentativac BiH na spisku selektora susjedne nam države. Kontaktirali smo i talentovanog igrača s Pecare, kojeg su prošlu polusezonu posebno zapamtili navijači Sarajeva, budući da je sa dva postignuta gola srušio ekipu s Koševa na Pecari.

U izjavi za Sportsport.ba potvrdio je poziv selektora mlade reprezentacije Hrvatske.

"Istina je da je u klub došao poziv za okupljanje mlade reprezentacije Hrvatske, malo sam iznenađen, ali svakako da je čast što se uopšte nalazim na spisku kada se vidi koja imena su pozvana. Iskreno još nisam odlučio, nastupao sam za sve omladinske selekcije BiH i dobro ću razmisliti oko ovog poziva. Razgovarat ću s porodicom, ljudima u klubu i na kraju odlučiti. Imam još sedam dana da donesem odluku i to je sve što vaam u ovom trenutku mogu kazati", istakao je za naš portal mladi napadač Širokog.

Mirko Marić je ove sezone igrao 12 utakmica u Premijer ligi, a uz dva postignuta gola, ubilježio je minutažu i u okviru pretkola Evropske lige protiv italijanskog Udinesea. Najtalentovaniji je igrač Širokog Brijega i trener Slaven Musa mu više vjeruje nego iskusnom napadaču Krešimiru Kordiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Biće zanimljivo vidjeti za koga će se Marić odlučiti da igra, činjenica je da ga komšije prate i pozivaju već za mladu reprezentaciju, iako mu je tek 18-godina dovoljno govori kako imaju dobre skaute u savezu.

Ne znamo da li selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić razmišlja o pozivanju Marića, ali ako ne želimo da izgubimo još jednog talentovanog igrača potrebno je da neko iz nogometnog saveza BiH obavi razgovor s navedenim igračem i njegovom porodicom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.