Suspendovane ekipe Slobode i Zvijezde?

Zbog dugovanja ne mogu igrati u narednom kolu

Suspendovane ekipe Slobode i Zvijezde?

M. Šljivak

Ekipe tuzlanske Slobode i Zvijezde iz Gradačaca suspendovane su zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima ovih klubova.

FK Sloboda Tuzla je suspendovana zbog duga od 11.200 KM fudbaleru Emiru Selimoviću, dok je Zvijezda suspenziju zaradila zbog dugovanja prema Jasminu Moranjkiću u iznosu od 10.200 KM.

Oba kluba su imala rok do 9. septembra da isplate igrače, ali kako se to nije dogodilo, suspenzija od strane NSBiH je postala akivna, te ovi klubovi neće moći igrati utakmice 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je na programu ovog vikenda.

Ipak, ako se do utakmica Slobode s Radnikom, te Zvijezde sa Zrinjskim obaveze  prema igračima izmire, oba ova tima će moći bez ikakvih problema odigrati svoje utakmice.

Sa druge strane, ukoliko FK Sloboda i NK Zvijezda kao suspendovani klubovi nastupe na javnoj utakmici, moraju biti podvrgnuti sankcijama shodno članu 60 i 69 Disciplinskog pravilnika NS BiH, oduzimanjem 3 do 6 bodova, te novčanom kaznom za klub od 1.000 – 5.000 KM, kao i kažnjavanju odgovornog fudbalskog radnika zabranom vršenja funkcije od 3 mjeseca do godinu dana, dok NK Zvijezdi prijeti član 68 Pravilnika o takmičenju NS BiH i odustajanje od takmičenja iz razloga neopravdano neodigrane dvije utakmice.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.