Suspenzija bi mogla biti ukinuta 26. maja

Ukoliko se na novoj Skupštini usvoji Statut

Suspenzija bi mogla biti ukinuta 26. maja

Odbor za hitna pitanja FIFA donio je odluku na današnjem sastanku da će se imenovani komitet za normalizaciju biti glavno tijelu u rješavanju problema unutar N/FSBiH, objavila je FIFA.

FIFA i UEFA su u posljednjim danima obavile veći broj sastanaka sa ljudima iz bh. fudbala, pa je u Komitet za normalizaciju imenovano šest osoba iz bh. fudbalskog života, a Komitet sa radom počinje odmah.

Komitet za normalizaciju imaće mnogo zadataka, koji će biti podijeljeni u dvije faze.

Prva faza

1) Postaviti temelje za sazivanje nove Skupštine N/FSBiH na kojoj će delegati morati usvojiti novi statut i to najdalje do 26. maja 2011.

2) Raskinuti sve veze sa smijenjenim članovima Izvršnog odbora i Predsjedništva, kako bi novi organi mogli početi donositi odluke u finansijskim, administrativnim, sportskim i drugim pitanjima.

3) Poduzeti sve neopohodne mjere kako bi se našlo riješenje za finansijsko stanje N/FSBiH, te kako bi se omogućilo da se izbjegnu novi sporovi i finansijska dugovanja, te da se postojeći dugovi počnu vraćati postojeći dugovi.

Druga faza

1) Nakon što se usvoji statut, početi sa pripremom novih izbora za sva zakonska tijela u N/FSBiH i to najdalje do 30. novembra 2011. godine.

2) Poboljšati kvalitetu rada unutar N/FSBiH kada je Uprava u pitanju i to učiniti u skladu sa statutima FIFA i UEFA.

Komitet za normalizaciju od svog imenovanja automatski preuzima sva zakonska prava i dužnosti Izvršnog odbora i Predsjedništva N/FSBiH, a Komitet za normalizaciju prestaće da postoji kada se imenuje novi Izvršni odbor i to samo na izborima koje će priznati FIFA i UEFA.

Iako se još uvijek samo špekuliše sa imenima ljudi u Komitetu za normalizaciju, kako je SportSport.ba već pisao, gotovo je sigurno da će se u njemu naći Rudi Zavrl, Dušan Maravić, Ivan Ćurković, Darko Ljubović, Sead Kajtaz, dok se još uvijek vode pregovori sa Predragom Pašićem, Draganom Kulinom, Vlatkom Glavašem, Ivicom Osimom, Farukom Hadžibegićem, Mehmedom Baždarevićem...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.