Sutjeska bez problema protiv Zvijezde 09

Novi bodovi za Fočake

Sutjeska bez problema protiv Zvijezde 09

D. Vejo

U susretu 19. kola Prve lige Republike Srpske danas su se u Foči sastali domaća Sutjeska i Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, a sav plijen odnio je domaćin koji je slavio sa 2:0 (2:0).

Utakmica je praktično riješena u prvom poluvremenu. Fočaci nisu čekali, pa tako nakon svega pet minuta dolaze do vodstva. Strijelac je bio Mojović. 

Domaćin je i poslije pogotka nastavio da vrši pritisak na goste iz Bijeljine. Za 2:0, a na kraju ispostavit će se i konačan rezultat pobrinuo se Mrgud u 35. minuti. Do kraja prvih 45 minuta, rezultat je ostao isti.

Smanjili su Fočaci gas u nastavku. To su pokušali da iskoriste gosti ali nije išlo. Sve se svelo na pokušaje sa distance, jer zadnja linija Sutjeske nije dozvoljavala da se protivnik previše približi golu.

Idućeg vikenda, Sutjeska će otići na noge banjalučkom Borcu, dok će Zvijezda 09 ugostiti zvorničku Drinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi