Sutjeska se mučila pa savladala Slogu

Prva liga RS, play-out, osmo kolo

Sutjeska se mučila pa savladala Slogu

D. Vejo

Ekipa Sutjeske iz Foče danas je pred svojom publikom savladala Slogu iz Doboja rezultatom 3:2 (2:2).

Domaća publika radovala se već u petoj minuti susreta, kada Mojević dovodi Sutjesku u vodstvo od 1:0. No, gosti iz Doboja nisu klonuli duhom. Igrao se 18. minut utakmice kada Lukić poravnava na 1:1 te tako meč vraća na početak.

Ipak, Fočaci se bude pa tako četiri minute kasnije ponovo dolaze do prednosti (2:1). I kada su svi mislili da je to rezultat prvog poluvremena, ukazao se Drakul koji donosi egal svom timu.

Drugi dio utakmice, donio je dosta čvrst fudbal u Foči. Međutim, domaćin će dugo slaviti Mrguda koji u 69. minuti utakmice nakon kornera glavom loptu posprema u mrežu protivnika te tako svom timu donosi zlata vrijednu pobjedu.

Sutjeska će u pretposljednjem kolu šampionata Republike Srpske dočekati Slaviju, a Sloga će biti domaćin Slobodi iz Mrkonjić Grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi