Sutra finale Kupa BiH za seniorke

Sastaju se Emina i SFK 2000

Sutra finale Kupa BiH za seniorke

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke u kojem će se sastati Emina Mostar i SFK 2000 Sarajevo, biće odigran sutra u 17:00 u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Titulu iz prošle sezone brani ekipa iz Sarajeva, a na putu do finala igračice koje sa klupe predvodi Samira Hurem bile su ubjedljive i nisu primile nijedan pogodak. U osmini finala SFK 2000 je sa 14:0 pobijedio Mladost u Rogatici, dok je u četvrtfinalu rezultatom 17:0 pobijeđena Sloga Kakmuž Petrovo.

Polufinale je donijelo susret prošlogodišnjih finalista, Radnik Bumeranga i SFK 2000, gdje su Sarajake ostvarile pobjedu od 4:0.

Hurem očekuje kvalitetan finalni meč:

„Vjerujem da nas očekuje dobra utakmica u lijepom ambijentu. Emina je dobro organizovan, mlad i ambiciozan tim. SFK 2000 se smatra favoritom i naš cilj je da osvojimo trofej. Nadam se da ćemo i uspjeti u tome. Izuzetno poštujemo protivnika koji ima dobar sastav, ali očekujemo pobjedu. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju i podrže ženski fudbal, a u završnici su ekipe u čijoj igri će sigurno moći da uživaju.“

I mreža Mostarki u najmasovnjem takmičenju je mirovala ove sezone. Emina je u osmini finala bila bolja od Iskre Bugojno pobijedivši 2:0. U četvrtfinalu Mostarke su se trebale sastati sa Mladosti, ali je ekipa iz Nević Polja odustala od takmičenja, te je ta utakmica registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Emine.

U polufinalu na gostovanju u Zenici protiv Čelika,  tim koji trenira Zijo Tojaga je pobijedio sa 5:0.

„Za nas kao trećeligaša je ogroman uspjeh što smo ostvarili plasman u završnicu i na neki način mi smo već pobjednici. Očekujem da sutra odigramo dobru utakmicu i pružimo naš maksimum. Naravno, SFK 2000 je apsolutni favorit. To je ekipa koja godinama dominira ženskim fudbalom u našoj zemlji i prijetiti takvom timu ne bi bilo umjesno. Lopta je okrugla i sve je moguće, a na nama je da damo sve od sebe i da se predstavimo na što bolji način“, kaže Tojaga.

Sutrašnji meč će suditi Rajka Vuković iz Novog Grada, a pomagaće joj Zeničanke Amina Gluhić i Ena Pašalić. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Tanja Račić iz Banjaluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi