Sutra počinje četvrti Turnir prijateljstva 2017.

Učestvuju najjači klubovi sa Balkana

Sutra počinje četvrti Turnir prijateljstva 2017.

D. Rakanović

Četvrti međunarodni fudbalski "Turnir prijateljstva 2017." koji se održava na terenima Etno sela Stanišići počinje sutra utakmicu između prošlogodišnjeg prvaka Vojvodine i Vardara.

Turnir prijateljstva igraće se od 6. do 11. juna. Kao i svake godine na turniru će učestvovati 16 ekipa sastavljenih od igrača do 16 godina (igrači rođeni 2001. godine i mlađi). Od prvog dana očekuje se dolazak velikog broja proslavljenih fudbalskih asova iz cijelog regiona.

Jedan od idejnih tvoraca turnira Savo Milošević rekao je da su organizatori četvrtu godinu zaredom na jednom mjestu okupili najtalentovanije igrače iz cijelog regiona. 

"Mladim igračima ćemo omogućiti jedinstvenu priliku da se prije  svega druže, steknu nezaboravna iskustva, ali i provjere gdje se u ovom trenutku nalaze po kvalitetu. Proteklih godina smo uz veliki rad i pomoć prijatelja, partnera, regionalnih saveza, kao i UEFA-e i UNICEF-a, postigli visoke standarde u organizaciji i učinili da se ekipe uvijek rado vraćaju na "Turnir prijateljstva". Uvjeren sam da ćemo i ove godine imati priliku da gledamo vrhunski fudbal i da će turnir ispuniti visoka očekivanja", rekao je Milošević.

Grupa A : Crvena zvezda, RNK Split, Olimpija Ljubljana, Borac Banja Luka

Grupa B: Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica

Grupa C: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak Subotica

Grupa D: Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar

Prva faza se igra po jednokružnom sistemu (3 kola, svako sa svakim), a pobjednici grupa plasiraće se u polufinale. U polufinalu će se sastati pobjednik grupe A sa pobjednikom grupe C, odnosno pobjednik grupe B sa pobjednikom grupe D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi