Sutra raspored susreta, prijateljska sa Rusijom

Sutra raspored susreta, prijateljska sa Rusijom

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će saznati raspored susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a Zmajevi će u narednom periodu odigrati prijateljski susret sa Rusijom.

Danas je u St.Pepersbourgu obavljeno žrijebanje grupa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a naš nacionalni tim igrat će u grupi H zajedno sa Belgijom, Kiprom, Estonijom i Grčkom.

Termin odigravanja susreta još uvijek nije poznat, odnosno sutra će Međunarodna svjetska fudbalska federacija objaviti termine i raspored svih kvalifikacionih susreta, a novina je to što nema više dogovora nacionalnih saveza, odnosno FIFA raspored objavljuje kompjuterski.

Naravno, mnogo toga može zavisiti i od rasporeda, pa će nam i sutra biti potrebna mala doza sreće, uostalom kao i tokom današnjeg žrijebanja.

No, to nije sve, odnosno FIFA je donija odluka da reprezentacija Rusije, koja je domaćin i ne učesstvuje u kvalifikacijama, igra prijateljske susrete i to sa reprezentacijama iz Grupe H što znači da će Bosna i Hercegovina po prvi put u historiji odmjeriti snage sa Rusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti