Sutra svečana akademija povodom 70. rođendana Čelika

Veliki jubilej ponosa svih Zeničana

Sutra svečana akademija povodom 70. rođendana Čelika

D. Kurbegović

Svečanom akademijom naziva "70 godina čeličnog ponosa" sutra će u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici počinje obilježavanje 70. godišnjice Nogometnog kluba Čelik. 

U sklopu ove manifestacije u petak će se u Muzeju grada održati i izložba o historiji kluba.

Organizator ove akademije je Neformalna grupa građana "Za Čelik", koja je preuzela na sebe organizaciju ovako velike manifestacije, budući da se niko iz kluba nije sjetio da obilježi ovaj događaj. Budući da je Čelik osnovan 16. juna 1945. godine niko iz kluba se nije udostojio da to na neki način oblježi, što dovoljno pokazuje stanje u ponosu svih Zeničana.

"Bilo je mnogo uspona i padova, ali ovakav jubilej zaslužuje da se obilježi na jedan dostojan način. Smatramo se prijateljima, navijačima, simpatizerima kluba i željni se da gradu damo nešto što će biti dostojno imena Čelika. Neću govoriti o imenima na sutrašnjoj akademiji, ali tu će biti bivši i sadašnji igrači, funkcioneri, mnoga iznenađenja, tako da ovom prilikom još jednom pozivamo sve one kojima je Čelik u srcu da budu nazočni ovom velikom jubileju", kazao je Tarik Ajanović jedan od organizatora ove manifestacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Partneri u organizaciji ovog jubileja su Muzej grada, te Bosansko narodno pozorište, a kako saznajemo sutra se očekuje mnoštvo poznatih sportskih lica iz Zenice, BiH i inostranstva, a ovom jubileju trebali bi prisustvovati i reprezentativci BiH, zajedno sa stručnim štabom i rukovodstvom saveza.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti