Sutra vanredna sjednica Skupštine NK Čelik

Bira se novi Upravni odbor

Sutra vanredna sjednica Skupštine NK Čelik

D. Kurbegović

Na Bilinom Polju konačno se dešava nešto, sutra će u 18 sati u sali Gradskog vijeća Zenice biti održana vanredna sjednica Skupštine NK Čelik.

Nakon što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  donesen zaključak da će vijećnici podržati reprogram poreskog duga, ali pod uvjetom da se u što kraćem roku izabere novi Upravni odbor.

Već smo pisali da su klub nakon završetka sezone napustili svi igrači, stručni štab, Upravni odbor, te momci iz NGG "Za Čelik", koji su uz navijače sigurno najzaslužniji što je klub opstao u Premijer ligi.

Sutra će se birati po hitnom postupku novi Upravni odbor, da bi onda u četvrtak Gradsko vijeće na novoj sjednici moglo konačno potpisati reprogram duga pri čemu bi garant bio grad Zenica.

Još nema nikakvih informacija ko bi se mogao prijaviti za pozicije u klubu, te ko će ući u novi Upravni odbor, svi zainteresovani prije su uvjetovali time da se prvo potpiše reprogram, pa onda da se održi Skupština.

Sada je potpuno nepoznato ima li kandidata za novog predsjednika kluba i hoće li ga sutra članovi sutra moći izabrati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najgora stvar u ovome trenutku za klub jeste da su 21. juna dobili odbijenicu od Porezne uprave, a klub ima pravo na žalbu u roku od osam dana. Tako da klub do 29. juna ima šansu da izvrši uplatu za doprinose u iznosu od 77.000 KM ili gubi šansu da potpiše reprogram duga prema Poreznoj upravi po zakonu koji otpisuje kamatu, klub nikako ne smije propustiti priliku za otplatu 2.5 miliona KM u roku od 10 godina, jer ako ne uplate navedeni iznos od 77.000 do četvrtka onda će klub umjesto 2.5 milona KM u narednom periodu morati vratiti 5.5 miliona KM što bi moglo donijeti i gašenje simbola svih Zeničana.

Dosta pitanja i stvari je pred klubom s Bilinog Polja, a jako malo vremena za rješavanje gore navedenih stvari, ipak vidjet ćemo hoće li se u ovoj sedmici konačno desiti prave stvari za crno-crvene, te hoće li klub konačno krenuti s pripremama za narednu sezonu, jer su svi ostali klubovi u Premijer ligi to učinili.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi