Suzuki ipak ostaje u Borcu

Japanac zadovoljio ukus crveno-plavih

Suzuki ipak ostaje u Borcu

D. Vejo

Osamnaestogodišnji japanski fudbaler Rio Suzuki svojim igrama u crveno-plavom dresu, privukao je pažnju čelnika banjalučkog Borca koji su odlučili da ga zadrže u svojim redovima.

Naime, pomenuti krilni napadač na Gradski stadion stigao je prije tri nedjelje, a svojim zalaganjem kako na treningu tako i utakmicama pobrao je simpatije Vuleta Trivunovića i njegovih saradnika koji su odlučili da mu pruže šansu.

Jedini problem, sada je papirologija, koja će se ubrzo riješiti. Suzuki je za Borac odigrao jedan pripremni meč i to onaj protiv Zvijezde iz Gradačca, a gdje je učestvovao kod izjednačujućeg gola Gedeona Guzine (2:2).

Prije nego što je stigao u Banja Luku, Suzuki je branio boje druge ekipe zagrebačkog Dinama, gdje se zbog izrazito velike konkurecije, nije mogao izboriti za svoje mjesto pod suncem.

S obzirom da ima svega 18 godina, ukoliko mladi Japanac ne izbori mjesto u prvom timu, vrlo je moguće da će zaigrati za juniore Banjalučana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi