Svatovac bolji od Gradine, devet pogodaka u Mionici

Kompletirano 12. kolo

Svatovac bolji od Gradine, devet pogodaka u Mionici

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Sjever danas su odigrane još tri utakmice čime je 12. kolo i kompletirano.

U derbiju sa puno sportskog naboja Svatovac je u Poljicama nadigrao Gradinu iz Srebrenika rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 5. minuti kada je pogodio Saletović, da bi u 19. na 2:0 povisio Junuzović. Konačnih 2:1 postavio je u 50. minuti Čehajić.

Prokosovići su bili ubjedljivi u Seoni protiv istoimene domaće ekipe i slavili 4:1. Za goste su pogađali tri puta Mensur Bjelić i jednom Emir Memić. Počasni pogodak za Seonu djelo je  Nerima Hamidovića.

Sjajan meč viđen je u Mionici gdje je Bosna savladala Mramor sa pomalo nevjerovatnih 5:4. Domaći su vodili 3:0 pogocima Isanovića, Osmanovića i Hasanbašića, ali gosti se nisu predavali. Na kraju konačnih 5:4, iako su domaći u 66. minuti vodili 5:2.

Bosna (M) je lider sa 29 bodova, dok Budućnost ima jedan manje, a Gradina je trećeplasirana sa 21 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi